Ga naar Content

Schellinkhouters al dagen 'van de rel' door politieonderzoek naar dode dorpsgenoot

Wat is er toch gebeurd in de kapitale villa aan de Dorpsweg in Schellinkhout? Het is de vraag die veel Schellinkhouters al dagen bezighoudt, sinds de politie onderzoek doet naar de dood van een 61-jarige dorpsgenoot. "Er gaan veel roddels en verhalen rond."

Het politieonderzoek is in Schellinkhout nog altijd bezig - Foto: NH Media / Michiel Baas

Afgelopen vrijdag kreeg de politie melding van een overleden persoon in een villa aan de Dorpsweg in Schellinkhout. Er werd door de politie een grootschalig onderzoek ingesteld, omdat het mogelijk om een misdrijf gaat. "We nemen de tijd om het goed in kaart te brengen", lichtte een woordvoerder maandag nog toe.

Ook op dinsdagmiddag is het onderzoek in volle gang. Rood witte politielinten omsluiten het erf, de voordeur is verzegeld en een politieauto verspert de entree, waarop onder meer een Bentley en Range Rover staan geparkeerd. 

'Hopelijk snel duidelijkheid'

Het is al sinds vrijdagmiddag het beeld dat de overburen hebben, die al bijna twintig jaar tegenover de man wonen. "De eerste politieauto kwam precies om 14.09 uur", weet de buurman exact. Ook de buurvrouw komt bij de voordeur. "We willen er eigenlijk niet te veel over kwijt. We weten ook niet wat er is gebeurd. Het was een goede buurman, niets dan goeds. Een aimabele man. We hopen dat er snel duidelijkheid komt over wat er is gebeurd. Het is een triest einde van een leven zo."

Er wordt nog maar eens hoofdschuddend naar de overkant gekeken. "We zijn wel een beetje van de rel", zegt de vrouw. "Het is niet alledaags dat je dagenlang politie voor de deur hebt. Aan het huis kun je wel zien dat het hem voor de wind ging." Haar man: "Wat hij voor werk deed? Dat ga ik niet zeggen. Dat vind ik privacy, ook al is hij overleden."

"Het was een goede buurman, niets dan goeds. Een aimabele man"

Buren van de in Schellinkhout overleden man

"Er gaan veel roddels en verhalen door het dorp", klinkt het een deur verder. "Geruchten over drugs, een zakelijk geschil, een boze ex, van alles... Ik kan daar weinig mee. Ik ben er ook vrij rustig onder. De kinderen vonden het vooral interessant. Die zagen mannen in witte pakken onderzoek doen en in het weekend liep hier al een cameraploeg rond."

De ongewone situatie in het dorp zorgt vooralsnog niet voor angst. "Ik ben er ook niet zo bang voor dat het om een roofoverval is gegaan, omdat dat huis heel goed beveiligd was. Er hangen veel camera's. Daarom denk ik eerder aan iets in de zakelijke of familiaire sfeer. Maar ik ben wel benieuwd wat er is gebeurd."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]