Ga naar Content

Kroten-Krielen-derby heeft álles: opmerkelijke goals, vuurwerk én rode kaart

Amateurclubs Spartanen en SEW liggen slechts twee kilometer uit elkaar, maar de derby staat niet vaak op het programma. Afgelopen zondag troffen de teams elkaar in de derde klasse. "De strijd tussen Nibbixwoud en Wognum is er een van tientallen jaren", licht SEW-trainer Jeroen Slaager toe.

Vuurwerk bij de wedstrijd SV Spartanen - SEW - Foto: NH Sport/Thomas Brood

Het duel  tussen de Kroten en de Krielen kende opmerkelijke doelpunten en een rode kaart. Waar er in de eerste helft nog weinig te beleven was, brandde de wedstrijd na rust helemaal los.

Tekst gaat verder onder video.

Kroten-Krielen-derby heeft álles; opmerkelijke goals, vuurwerk én rode kaart - NH Sport/Thomas Brood en Christian Marck

Spartanen-doelman Ronald Schouten ging in de fout bij de 0-1 en bokste de bal in eigen doel. Door twee doelpunten van zijn ploeggenoten en een einstand van 2-1 kon hij achteraf toch opgelucht ademhalen. "Iedereen wil in zo'n wedstrijd een hoofdrol spelen, in positieve zin. Ik ben blij dat het team de rug heeft gerecht." 

"Na twee biertjes kunnen we deze nederlaag wel van ons afzetten"

SEW-aanvoerder Lars de Vrueh

De buren uit Nibbixwoud hadden minder reden tot blijdschap. "Dit was een hele frustrerende wedstrijd voor ons. De uitslag zullen we nog wel een paar weken moeten aanhoren, maar daar kunnen we wel mee omgaan. Na twee biertjes kunnen we deze nederlaag wel van ons afzetten", sprak een nuchtere SEW-aanvoerder Lars de Vrueh.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52