Ga naar Content

Streefbedrag voor Jos (63) al ruim gehaald, maar: nog op IC na mishandeling in eigen zaak

Een geldinzameling voor de IJmuidense Jos (63) heeft al drie keer zoveel opgehaald als gehoopt. Jos werd afgelopen donderdagavond mishandeld in zijn eigen restaurant Ons Ding aan Plein 1945. Het lijkt IJmuiden meer te schokken dan al het drugsgeweld van de afgelopen tijd bij elkaar.

Restaurant Ons Ding - Foto: NH Media

Afgelopen donderdagavond kreeg Jos het in zijn restaurant aan de stok met 'meerdere mannen'. Ze vertrokken in eerste instantie, maar kwamen later terug en mishandelden hem.

Om een beetje te helpen met het herstel, wilde initiatiefnemer van de geldinzameling Wendy tweeduizend euro voor Jos en zijn vrouw Annelies ophalen. "Ze werken met hart en ziel in hun restaurant ‘Ons Ding’, dus onze financiële bijdrage is meer dan welkom tijdens zijn afwezigheid", schrijft ze op de inzamelingswebsite

"Ook al zou Jos zeggen: 'doe normaal joh, dit moeten we zelf oplossen'. Toen ik tijdens corona af en toe een helpend handje toestak hoorde ik niet anders. Laten we ze versteld doen staan!", roept Wendy op.

Het streefbedrag is al ruimschoots gehaald: de teller staat vanochtend al bijna op zesduizend euro. Annelies vindt alle steun 'hartverwarmend'. Het opgehaalde geld 'komt goed terecht', zegt ze. "Zodat Jos later weer heerlijk in zijn eigen keukentje staat." 

Lees ook

Jos zelf was, tot haar opluchting, de nacht na de mishandeling bij zijn positieven. "We moeten gewoon morgen open", zei hij tegen haar. "Dat is mijn Jos", schreef Annelies trots op haar Facebookpagina. Helaas lag Jos zondag nog aan de beademing op de IC, waar hij in slaap gehouden wordt.

Ons Ding heeft de deuren ondertussen nog niet geopend: de politie deed nog onderzoek. Inmiddels zijn er twee mannen opgepakt voor de mishandeling. Eén van 60 werd donderdagavond al gearresteerd, dit weekend volgde een man van 29.

Een politiewoordvoerder: "We zoeken niet meer naar meer verdachten, maar wel nog naar meer aanwijzingen."

Lees ook