Ga naar Content

Grote brand bij autosloperij Vijfhuizen onder controle, drie mensen lichtgewond

Op een industrieterrein aan de Achterasweg in Vijfhuizen is vanmiddag brand uitgebroken. De directe omgeving werd vanwege rookoverlast afgezet. Ook verkeer op snelweg A9 had last van de rook. Inmiddels is de brand onder controle. Drie mensen raakten lichtgewond.

Brand Vijfhuizen - Foto: Inter Visual Studio / Koen de Boer

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio die ter plaatse was, gaat het om een autosloperij. "Daar zitten er meerdere van op dit terrein", vertelt hij aan NH. De brand is inmiddels dus onder controle, maar het nablussen duurt vermoedelijk nog een paar uur. Daarom is het terrein de rest van de dag slecht bereikbaar.

Op foto's van de brand is te zien dat de vlammen uit het dak sloegen en de rookwolk gigantisch was. Inmiddels smeult de brand alleen nog na. Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht, de andere gewonden gaan zelf langs de huisarts.

Ventilatie

Rijkswaterstaat adviseerde automobilisten die ter hoogte van hectometerpaal 42.0 over de A9 rijden om de ventilatie in hun auto op recirculatie te zetten. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. 

Tekst gaat verder onder bericht op X

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Schiphol hield de brand ook strak in de gaten, liet een woordvoerder weten. "De Polderbaan ligt er dichtbij, maar op dit moment gaat het goed. Als de windrichting verandert, kan dat weer anders zijn."

Eind 2021 was ook al brand op het terrein. Toen ging de Polderbaan wel dicht. De luchthaven heeft één van haar crashtenders uitgeleend om de brand te bestrijden. 

Rookwolk trekt over de A9 - Foto: Inter Visual Studio

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]