Ga naar Content

Grote brand op terrein autosloperij Vijfhuizen: vrachtwagens en gebouw in vlammen op

Bij een grote brand op bedrijventerrein De Liede in Vijfhuizen zijn vanmiddag meerdere vrachtwagentrailers en een gebouw verwoest. Bij de brand kwam geruime tijd veel rook vrij, die onder meer over de naastgelegen A9 en richting Schiphols Polderbaan trok. Inmiddels heeft de brandweer het vuur geblust. 

Brand autosloperij Vijfhuizen - NH Nieuws

Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand, laat de Veiligheidsregio Kennemerland weten. Het nablussen van de smeulende resten gaat nog een tijdje duren. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het getroffen bedrijf is een autosloperij aan de Achterasweg, vertelt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland aan NH Nieuws. Het hoofdgebouw is gespaard, maar vier à vijf trailers én een bijgebouw zijn uitgebrand. 

Polderbaan tijdelijk dicht

Vanwege de rookontwikkeling besloot Luchtverkeersleiding Nederland de Polderbaan op Schiphol tijdelijk te sluiten. Inmiddels kan de baan weer worden gebruikt. Tijdens de afsluiting werden landende vliegtuigen richting de Zwanenburgbaan of de Schiphol-Oostbaan gestuurd.

De rook trok ook over de A9, maar de snelweg bleef wel open. Wel riep Rijkswaterstaat automobilisten op om 'goed op de weg te blijven letten'. 

Brand autosloperij Vijfhuizen - NH Nieuws

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]