Ga naar Content

Géén vier op een rij voor ijskoningin Irene Schouten op WK afstanden in Calgary

Niet alles wat Irene Schouten aanraakt verandert in goud. De schaatsster uit Hoogkarspel heeft op de afsluitende 5000 meter zilver gepakt achter Joy Beune. Ze had daarvoor wel goud gepakt op de 3000 meter, ploegenachtervolging en massastart. Het brons was voor Martina Sablikova. 

Irene Schouten - Foto: NH Media

Schouten kwam als vierde duo in actie met Martina Sablikova. Ze schaatste naar 6:48.98 en snoepte ruim zes seconden af van de beste tijd tot dan toe, van de Canadese Isabelle Weidemann.

Tekst gaat verder onder de X-post. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ze leek daarmee op weg naar een unieke vier op een rij; dat was nog geen enkele Nederlander eerder gelukt. De glimlach verdween van het gezicht bij Schouten toen ze de rit van Joy Beune zag. De fenomenale Beune (6.47,72) reed nét onder de tijd van Schouten en greep het goud. 

Schouten baalde wel van haar nederlaag, maar kijkt vooral tevreden terug op haar toernooi. "Het was niet zo'n goede rit, daar kwam ik natuurlijk wel voor. Maar al met al, zilver en drie keer goud... Dan mag ik niet teleurgesteld terugkijken", reageerde ze bij de NOS. "Er was er eentje beter, die heeft verdiend gewonnen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52