Telstar houdt NAC knap op gelijkspel

Telstar heeft na een snelle voorsprong niet kunnen winnen van NAC Breda. Danny Bakker maakte de 1-0, waarna Tom Boere in de slotfase de 1-1 scoorde.

Telstar-aanvaller Danzell Gravenberch vecht een duel uit met Jan van den Berg van NAC Breda - Foto: Orange Pictures

Het begin van Telstar was (net als vorige week) fenomenaal. Binnen een kwartier namen de Witte Leeuwen de leiding tegen NAC Breda. Een hoekschop van Tom Overtoom werd in het doel gekopt door Danny Bakker, die afgelopen zomer uit Breda vertrok. De bezoekers waren niet uit het veld geslagen en kregen een gigantische kans via Elías Már Ómarsson.

De spits uit IJsland schoot de bal echter diagonaal op de paal. Een smetje op de vroege voorsprong was het uitvallen van Bakker. Hij keerde na een blessurebehandeling nog wel terug, maar moest de strijd uiteindelijk staken. Via Overtoom en Youssef El Kachati werd Telstar gevaarlijk. Alleen hadden beiden het vizier niet op scherp.

Tekst gaat verder onder de X-post.

Telstar bleef na de rust de grootste kansen creëren. Vlak na rust kapte Christos Giousis zijn directe tegenstander knap uit, maar vond de paal op zijn weg. Even later verkeek doelman Roy Kortsmit zich bijna op een schot van Danzell Gravenberch. De gemiste kansen werden de Velsenaren uiteindelijk toch fataal.

De ingevallen Tom Boere zorgde voor de gelijkmaker. Telstar bracht Quinten van den Heerik nog in, maar hij kon de stand niet positief omdraaien. Door het gelijkspel hebben TOP Oss (2-1 tegen Jong Ajax), FC Den Bosch (0-0) en Telstar alle drie 20 punten. Jong Ajax is over anderhalve week de eerstvolgende tegenstander van Telstar in Amsterdam.

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver, Koswal, Plat (Van de Loo/46), Oude Kotte, Turfkruier; Bakker (Apau/32), Overtoom, Giousis (Tahiri/74); El Kachati (Van den Heerik/92), Gravenberch (Seedorf/74)