Ga naar Content

Bestolen bierbrouwer heeft deel fusten terug dankzij oplettende Sligro-medewerkers

Goed nieuws voor bierbrouwer Pim Zomerdijk uit Alkmaar. Vorige maand werden er honderd lege bierfusten van zijn terrein gestolen, maar een deel lijkt nu teruggevonden. De bierbrouwer kreeg bericht van groothandel Sligro, waar zo'n 45 fusten van het merk Moersleutel zijn ingeleverd. "Ik had dit helemaal niet verwacht, maar ik ben ontzettend blij dat een deel terug is", aldus Zomerdijk. 

Een deel van de fusten kunnen weer gevuld worden met bier - Foto: NH Media

"We kregen een belletje van medewerkers van de Sligro in Vianen die jullie artikel hadden gelezen over de diefstal", vertelt Zomerdijk van brouwerij Moersleutel opgelucht aan NH. "Het bleek dat iemand eerder 45 Moersleutel-fusten had ingeleverd, voor statiegeld. Hij dacht meteen aan ons verhaal." 

Zomerdijk baalde flink van de diefstal in de nacht van 13 op 14 januari. De fusten, die bedoeld zijn voor de horeca, stonden buiten op zijn terrein en werden in een mum van tijd door dieven in een busje geladen. In totaal werden er honderd vaten gestolen. "Misschien is het naïef om ze buiten te laten staan, maar ik had echt niet verwacht dat ze zoveel moeite zouden doen om lege fusten mee te nemen." 

De dieven werden vastgelegd op beeld, bekijk hieronder de beelden (tekst gaat verder onder de video):

Kater voor Alkmaarse bierbrouwer, honderd fusten gestolen: "Ze kunnen er niks mee" - NH Nieuws

In eerste instantie dacht Zomerdijk dat de diefstal er één zonder waarde was, aangezien de naam van de brouwerij op de fusten staat en de groothandels op de hoogte waren. "De criminelen hebben helaas toch statiegeld gekregen", zegt Zomerdijk. In totaal gaat het om een kleine 3.000 euro aan statiegeld. "De politie zit er bovenop. Er zijn ook camerabeelden, dus ik heb goede hoop dat ze gepakt worden." 

Statiegeldbende

Voorlopig krijgt Zomerdijk de fusten nog niet terug. Eerst moet onderzocht worden of de fusten niet door een klant zijn ingeleverd. "Dat lijkt me erg onwaarschijnlijk. De politie is ook bekend met dit verhaal. Het gaat waarschijnlijk om een bende die statiegeldgoederen zoals pallets en bloemenkratten steelt."

Lees ook