Snakkend FC Volendam wil resultaat boeken: "Het maakt mij geen reet uit hoe"

Hoewel de einduitslag anders doet vermoeden, kwam FC Volendam aardig voor de dag tegen koploper PSV (1-5). Het Nieuwe Oranje leek eventjes op weg naar bonuspunten, dankzij een snelle voorsprong. "De tijd begint te dringen om punten te pakken", zegt Damon Mirani, die de aanvoerdersband droeg.

FC Volendam-speler Damon Mirani: "De tijd begint te dringen" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Samen met Vitesse staat FC Volendam momenteel onderaan de eredivisie. Beide ploegen hebben een schamele 12 punten bij elkaar gevoetbald. Komend weekend staan beide ploegen tegenover elkaar in de eredivisie. In de wedstrijd tegen PSV, zat die wedstrijd niet in het hoofd bij Mirani. Ook niet bij een ruime achterstand. "Daarna zie je wel verder."

Tegen PSV kwam Volendam na 1 minuut en 1 seconde op voorsprong tegen de koploper. "Joepie", dacht trainer Regillio Simons op de bank. Na een goede eerste helft, bezweek de Volendamse defensie alsnog aan de aanhoudende druk. "Ik ben tevreden over waar we nu in het proces zitten", zegt Simons, ondanks de vijf tegentreffers. "De naïviteit is eruit."

Tekst loopt verder onder de video.

FC Volendam-trainer Regillio Simons: "Ik ben tevreden waar we nu zitten" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Tegen PSV had Volendam via Zach Booth zelfs een tweede treffer voor rust kunnen maken. Toch gingen beide ploegen met een 1-1 stand de rust in. Na de pauze werd volgens Mirani het verschil gemaakt door de Eindhovenaren. "Het zijn details. Daar moeten we heel snel in verbeteren", zegt Mirani, die ook wel inziet dat de tegenstander van een ander kaliber is. "Je weet ook dat PSV heel veel kwaliteit heeft, want zij zijn door in de Champions League."

Mirani: "Op details wordt het beslist" - NH Sport / Stephan Brandhorst