Ga naar Content

Realistische Wouter Goes zag dat AZ tekort schoot in De Kuip: "Liepen achter de bal aan"

Twee wedstrijden hield Wouter Goes Feyenoord-spits Santiago Giménez van scoren af. Dat deed de jonge AZ-verdediger uitstekend, maar wel stond hij flink balend na afloop in de mixed-zone. De Alkmaarders verloren vrij kansloos van Feyenoord in de kwartfinale van de KNVB-beker (2-0). "Het was niet goed genoeg."

AZ-verdediger Wouter Goes: "Dit soort wedstrijden leer je van" - NH Sport / Erik-Jan Brinkman

"Ik denk dat de druk afgelopen zondag beter was en nu liepen we veel achter de bal aan", geeft Wouter Goes het verschil aan tussen de twee ontmoetingen met Feyenoord. "De ruimtes waren te groot en als die twee kansen van ons er niet ingaan, dan wordt het een lastige pot."

Poku vs Zeefuik

Realisme dus bij Goes en ook Maarten Martens zag een ander AZ dan drie dagen geleden in Alkmaar. Het ontbreken van topscorer Vangelis Pavlidis maakte een groot verschil. Nu koos de AZ-coach voor Ernest Poku in de spits en niet nieuwste aanwinst Lequincio Zeefuik. "Poku is goed in vorm en bij Zeefuik is het de vraag hoe lang hij het volhoudt."

Tekst loopt door onder de video.

Maarten Martens over keuze Poku en niet Zeefuik - NH Nieuws

Nu AZ uitgeschakeld is in Europa en ook in het nationale bekertoernooi rest slechts de competitie. Zaterdag gaat de Alkmaarse ploeg op bezoek bij Almere City en hoopt Martens op de eerste driepunter onder zijn leiding.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52