Ga naar Content

Correia en Landvreugd maken het seizoen af bij Telstar na ontslag trainer Snoei

Een dag na het ontslag van trainer Mike Snoei is bekend wie het seizoen bij Telstar gaat afmaken. "De zittende staf neemt nu de taken op zich. Assistenten Uli Landvreugd en Anthony Correia gaan het samen doen", aldus technisch manager Peter Hofstede.

Hofstede: "Anthony Correia en Uli Landvreugd maken het seizoen af" - NH Nieuws

Correia en Landvreugd waren vandaag niet beschikbaar voor interviews. Correia is ook hoofdtrainer bij tweededivisionist Katwijk. Uli Landvreugd was voorheen de trainer van tweededivisionist AFC. Vandaag zal verder besproken worden hoe de exacte taakverdeling zal zijn. 

"Het is niet alleen de trainer. Het zijn ook de spelers. Wij staan op het veld"

Telstar-aanvoerder Mitch Apau

Aanvoerder Mitch Apau reageerde vandaag voor het eerst op het ontslag van Snoei. "Na de 6-1 nederlaag tegen MVV hebben wij zaterdag met de groep gesproken. Het moet anders. Wij hebben elkaar de waarheid verteld. Het is niet alleen de trainer, het zijn ook de spelers. Wij staan op het veld. Je weet hoe het werkt in het voetbal, maar het is zeker niet alleen de trainer. Het ligt ook zeker bij de groep", aldus Apau.

Tekst loopt verder onder video.

Telstar-aanvoerder Mitch Apau: "Wij hebben elkaar de waarheid verteld" - NH Nieuws

De Telstar-aanvoerder is dus schuldbewust. "Als aanvoerder heb je een belangrijke rol in de groep. Je probeert de groep bij elkaar te houden en wij moeten een eenheid worden. Daar moeten wij mee aan de slag", aldus Apau. 

Ook Peter Hofstede vindt dat niet enkel de trainer verantwoordelijk is. "Je moet de hand ook in eigen boezem steken. Het kan niet alleen maar aan de trainer liggen. Er moest wat veranderen. En ook de spelersgroep zal met oplossingen moeten komen." 

Tekst loopt verder onder video.

Technisch manager van Telstar Peter Hofstede over het ontslag van trainer Mike Snoei - NH Nieuws

Vandaag staat er een dubbele training op het programma voor Telstar. Vrijdag is de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Dat duel is live te horen bij NH Sport. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52