Ga naar Content

Telstar-directeur over ontslag trainer Mike Snoei: "Dit was onvermijdelijk"

De dramatische vorm van Telstar heeft trainer Mike Snoei de kop gekost. De ploeg uit Velsen-Zuid staat laatste in de eerste divisie. "Het dieptepunt was afgelopen vrijdagavond (6-1 verlies tegen MVV, red.), waarbij het los zand leek", aldus algemeen directeur van Telstar Leon Annokkée.

Algemeen directeur van Telstar Leon Annokkée over het ontslag van trainer Mike Snoei - NH Nieuws

"Vanmorgen heb ik Mike gesproken en zijn ontslag kwam als een teleurstelling voor hem", vervolgt Annokkée. "Mike had op wat anders gehoopt en wij natuurlijk ook, maar dit is de realiteit. We tellen alle plussen en minnen bij elkaar op en denken dat dit de beste keuze is. We scoren lastig en je zag de laatste wedstrijden bij de spelers dat het lastig was om strijdbaar te blijven. Telstar staat er ook niet om bekend om zomaar een trainer de deur uit te sturen."

Metgod

De laatste keer dat Telstar vroegtijdig afscheid nam van een trainer was in 2010. Edward Metgod werd na veertien competitienederlagen in 25 duels op straat gezet. "Natuurlijk is het een lastige keuze die we hebben gemaakt. Mike is ontzettend begaan met de club en hij heeft vorig jaar een enorm knappe prestatie neergezet door negende te eindigen in de competitie."

"Het is geen optie dat Correia het seizoen afmaakt als trainer van Telstar"

algemeen directeur van Telstar Leon Annokkée

Assistent-trainers Anthony Correia en Uli Landvreugd hebben allebei de benodigde papieren om hoofdtrainer te worden. De eerstgenoemde is echter hoofdtrainer bij tweededivisionist Katwijk en Annokkée laat weten dat Correia dit seizoen niet het seizoen als hoofdtrainer van Telstar zal afmaken. "Correia heeft afspraken met Katwijk en die respecteren wij."

In de video hieronder geeft Annokkée meer uitleg over welke trainer het seizoen moet gaan afmaken bij Telstar. Tekst loopt door.

Algemeen directeur van Telstar Leon Annokkée over de vrijgekomen positie van hoofdtrainer - NH Nieuws

Ook een trainer van buitenaf sluit Annokkée niet uit. "Wat mij betreft staat alles open. Het gaat met name om wat de huidige staf en spelersgroep willen, want ook zij zullen in de spiegel moeten kijken en inzien dat het echt anders moet. Correia en Landvreugd zullen het met elkaar gaan invullen vrijdag tegen Helmond Sport. Wat er daarna gebeurt zullen we dan bekijken."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52