Ga naar Content

AZ-spits Meerdink gaat ervaring opdoen in Arnhem

Mexx Meerdink gaat het seizoen afmaken bij Vitesse. De Arnhemse club neemt de spits van AZ per direct op huurbasis over. 

Mexx Meerdink - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

AZ wilde in eerste instantie niet meewerken aan een verhuur van Mexx Meerdink aan Vitesse, maar door de recente ontwikkelingen rondom Lequincio Zeefuik is de weg nu vrij voor de jonge spits. Het lijkt er namelijk zeer sterk op dat de FC Volendam-aanvaller per direct aan de slag gaat voor de Alkmaarse club.

Geringe speeltijd

Veel speelminuten kreeg Meerdink dit seizoen niet. In de eredivisie kwam hij slechts tot twee korte invalbeurten. Wel scoorde hij voor Jong AZ vier keer in zeventien duels een niveau lager.

Eerder dit jaar op 7 maart 2023 debuteerde Meerdink al voor AZ. Dat gebeurde in de achtste finale van de UEFA Europa Conference League op bezoek bij Lazio in Rome (1-2).

Tekst loopt verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In Arnhem moet Meerdink Vitesse helpen aan de broodnodige punten. Op dit moment staat de ploeg van Edward Sturing laatste in de eredivisie. Aankomend weekend hoopt Meerdink zijn debuut te maken in het zwart-geel, wanneer Vitesse het thuis opneemt tegen Go Ahead Eagles.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52