Ga naar Content

Discussiërende trainer Regillio Simons ziet wél progressie bij verliezend FC Volendam

Bij FC Volendam wordt de uitgangspositie met de week somberder. Het Nieuwe Oranje verloor opnieuw tegen een directe concurrent (0-1 tegen Fortuna Sittard) en heeft weer moeite om het spel te maken. Toch ziet trainer Regillio Simons progressie bij zijn team. "Ik zie ander voetbal dan voorheen."

Volendam-trainer Simons discussieert over progressie - NH Sport / Stephan Brandhorst

In de eerste drie wedstrijden van 2024 maakte FC Volendam slechts één doelpunt. Alleen tegen Heracles Almelo (1-1) viel er een doelpunt te vieren. In de thuiswedstrijden tegen Almere City (0-1 verlies) en Fortuna Sittard (0-1 verlies) kon het thuispubliek niet juichen. "We zijn aan het breien", zegt verdediger Benaissa Benamar.

Tegen Fortuna produceerde Volendam voor de pauze slechts één doelpoging. Direct na de rust kreeg het door een doelpunt van Inigo Cordoba de deksel op de neus. Die klap kwam Volendam niet meer te boven. "Ik denk dat we meer moeten creëren. We missen de stootkracht om tot echte kansen te komen", zegt Benamar, die de tegengoal dubieus vond.

Tekst loopt door onder de video.

FC Volendam-verdediger Benaissa Benamar: "We zijn aan het breien" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Opnieuw startte Volendam met vijf verdedigers. Doordat Fortuna hetzelfde systeem hanteerde, zag het publiek een schaakspel voor de pauze. "Eigenlijk alle wedstrijden die wij gaan tegenkomen, zullen op een schaakspel neerkomen. Ik zie wel ontwikkeling en stappen die wij maken, maar het moet beter."

Meer risico

Pas een kwartier voor tijd viel bij Volendam een aanvalsdrift te bespeuren. Met Lequincio Zeefuik en invallers Robert Mühren en Vivaldo Semedo binnen de lijnen, kwam de thuisploeg wel tot kansen en reisde de vraag of Volendam niet te verdedigend van start ging. "Dat kan", zegt Simons. "Je kan ook de deur openzetten. Ik weet niet of dat verstandig is."

Simons: "Het moet nog beter en het kan ook beter" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook