Ga naar Content

Overlastgevende drugsverslaafde uit IJmuidense woning gezet: "Flat is nog nooit zo schoon geweest"

Poepen in de lift, midden in de nacht aanbellen voor geld en drugs, geschreeuw en vage gasten in het trappenhuis: dit wordt de bewoners van een flat uit het Vierkante Bos in IJmuiden al een maand bespaard nadat een overlastgevende man, die kampt met drugsproblemen, uit zijn huis is gezet. Bewoners zijn opgelucht, maar vrezen voor de toekomst van de man. 

Overlast gevende junk langer weg - NH Nieuws

Begin januari ontplofte een vuurwerkbom aan de deur van een overlastgevende man in de flat aan het Vierkante Bos. De burgemeester heeft besloten dat de bewoner nog zeker twee weken niet mag terugkomen.

NH 360° IJmuiden

Om in beeld te brengen wat de geweldsexplosie van de afgelopen maanden in IJmuiden met haar inwoners doet, verhuist NH de redactie tijdelijk naar een café in de stad. Wil je met ons praten over wat je dwars zit of waar je je zorgen om maakt? Loop dan binnen bij grand café Staal aan de Lange Nieuwstraat in IJmuiden, waar onze redacteuren en verslaggevers van donderdag tot en met zaterdag de hele dag zitten om jouw verhaal aan te horen. Benieuwd welke verhalen we maken over IJmuiden? Ga dan naar www.nhnieuws.nl/360ijmuiden

Sinds hij uit zijn huis is gezet, is de flat volgens de buren nog nooit zo schoon geweest. "Het was een goede jongen, maar als zijn vrienden op bezoek kwamen ging het mis", zegt een man die anoniem wil blijven. Anderen buren zijn opgelucht dat de woning voorlopig nog gesloten blijft. "Ik hoop dat hij wegblijft", zegt een van hen.

Buurtcommissie

Het is vaker onrustig in de wijk. Mady Jacobs, voorzitter van de buurtcommissie van een nabijgelegen flat, ziet af en toe dealers en drugsgebruikers rondscharrelen. "Dan zie ik auto's seinen met lichten en mensen die snel iets ophalen."

Maar de politie komt maar zelden, zegt Jacobs. "Ze kunnen er niks mee, zeggen ze dan. Ik moet het van hen filmen, maar daar ga ik niet aan beginnen. Als ze er achter komen dat ik het ben ik straks het haasje."

Lees ook