Ga naar Content

Opgelet op de weg: kans op gladheid door ijzel

Het KNMI waarschuwt vanmorgen tot 9.00 uur met code geel voor gladheid door lichte winterse neerslag. Het kan verraderlijk glad worden omdat de sneeuw, of regen, op de bevroren ondergrond terechtkomt. 

Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Aan het eind van de ochtend loopt de temperatuur op naar zo'n 7 graden, waarmee het gevaar voor gladheid afneemt. Volgens NH-weerman Jan Visser loopt de temperatuur gedurende de dag nog iets verder op, naar zo'n 10 graden vanavond. Het kan vanmiddag af en toe gaan regenen. 

Storm Isha

Ook voor vanavond heeft het KNMI code geel afgegeven, voor zware windstoten 22.00 tot morgenochtend 9.00 uur. Storm Isha kan aan de kust voor windstoten tot 110 kilometer per uur zorgen. De wind komt uit zuidwestelijke richting. Het KNMI roept mensen op om extra alert te zijn, langzamer te rijden en een grotere afstand te houden tot andere weggebruikers. 

Aan het eind van de nacht, begin van de ochtend, bereikt storm Isha haar hoogtepunt. Volgens Visser neemt de wind in de loop van de ochtend af op en wordt het zo'n 12 graden. Het kan morgen ook flink gaan regenen. 

Hoge waterstanden

Vanwege de verwachte storm is er opnieuw kans op hoge waterstanden. Vrijdag werden uit voorzorg al verschillende sluizen gesloten vanwege de voorspelde zuidwesterstorm. Het Hoogheemraadschap verwacht dat de sluizen pas op dinsdag weer geopend worden. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.