Ga naar Content

Debuterende AZ-trainer Maarten Martens komt met de schrik vrij: "Niet goed genoeg"

De opluchting was groot bij AZ, maar alsnog overheerst het gevoel van teleurstelling. Tegen PEC Zwolle viel in de slotminuut de gelijkmaker (2-2) tijdens de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Maarten Martens.

AZ-trainer Maarten Martens ziet veerkracht bi zijn ploeg - NH Sport / Stephan Brandhorst

Na het ontslag van Pascal Jansen werd Martens doorgeschoven als eindverantwoordelijke. Hij had slechts twee dagen de tijd om de machine weer aan de praat te krijgen. Bij vlagen lukte dat, maar overall gezien zagen de supporters opnieuw een stroperig AZ, dat moeilijk kansen creëert.

Voor AZ-speler Dani de Wit was het een bijzondere week. Hij zag Jansen geëmotioneerd afscheid nemen van de groep. "Het is altijd moeilijk", zegt De Wit. "Dat raakt iedereen. Het is aan ons om verder te gaan en weer ons beste spel te laten zien. Uiteindelijk is de trainer ontslagen, maar wij zijn als spelersgroep misschien wel net zo verantwoordelijk of meer verantwoordelijk voor het spel."

Tekst loopt door onder de video.

AZ-speler Dani de Wit: "Moeilijk als de trainer vertrekt" - NH Sport / Stephan Brandhorst

De Wit kent een wisselvallig seizoen. De middenvelder begon het seizoen als basisspeler, maar werd tijdens de mindere reeks ineens derde keuze op het middenveld. De laatste wedstrijden is hij weer terug in de basis. "Ik denk doordat ik m'n ding blijf doen en af en toe een goaltje meepik."

Het feit dat De Wit in het bezit van een aflopend contract is, voedt de geruchten voor een winters vertrek uit Alkmaar. Het Italiaanse Lecce zou vergaande interesse hebben. "Daar heb ik niet mee gesproken", zegt De Wit, die wel kan zeggen dat er interesse is. "De insteek is om bij AZ te blijven."

De Wit over de transfergeruchten - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook