Ga naar Content

AZ-fans blij met vertrek van Jansen: "Chemie tussen trainer en selectie verdwenen"

Het vertrek van trainer Pascal Jansen doet de AZ-supporters goed. Na een reeks teleurstellende wedstrijden besloot de Alkmaarse voetbalclub vandaag dat het zo niet verder kon. Ook de supporters laten weten dat het wel welletjes was. 

Vlnr: Trainer Pascal Jansen, Rene Stoop, Herman Slim - Foto: NH Media

AZ-supporter René Stoop is niet rouwig om het vertrek: "De chemie tussen de trainer en de selectie leek helemaal verdwenen." Stoop is al sinds '78 bij de wedstrijden van AZ te vinden. Hij merkte dat er onder de supporters ook al een hele tijd ontevredenheid heerste over het presteren van Jansen. "En waar rook is, is vuur."

Verbazing

Ook Anthony Wijman, supporter en beheerder van het sociale media platform AZAlerts, vindt het een terechte beslissing, al zag hij het niet aankomen zo net na de winterstop. "Het is een drastisch besluit", vertelt hij. "Ik had niet verwacht dat de directie het aan zou durven om Jansen nu te ontslaan."

Supporter Herman Slim houdt een dubbel gevoel over aan het vertrek van Jansen. "De man heeft ontzettend veel goeds gedaan voor de club", legt hij uit. "Maar het werkt nu gewoon niet meer. Dan moet je wat anders doen."

 "Wat Martens heeft laten zien bij de jeugd is al een goed teken"

Anthony Wijman, AZ-supporter en beheerder van AZAlerts

Het spel van AZ is volgens de supporters al maanden niet om aan te zien. "Maar je kan niet alle schuld bij Jansen neerleggen", legt supporter Wijman uit. "Ook technisch directeur Max Huiberts mag bijvoorbeeld zeker in de spiegel kijken."

Maarten Martens

Met het vertrek van Jansen komt nu Maarten Martens, trainer van jong-AZ, aan het roer te staan van het eerste. De drie supporters vinden het aanstellen van Martens een goede zet en hopen dat hun favoriete club hiermee een frisse start kan maken. "Maar het eerste is wel echt andere koek dan de jeugd", aldus Stoop. "Hij kan nu bewijzen wat hij waard is."

 "Wat Martens heeft laten zien bij de jeugd is al een goed teken", benadrukt Wijman. "Ik heb er in ieder geval zin in." Zaterdag spelen de Alkmaarders om 20.00 uur thuis tegen PEC Zwolle. 

Lees ook