Ga naar Content

Schaatskriebels gewekt, maar ijsmeester Jan verwacht niet te veel

In de schaatswinkel van de 85-jarige Lenie Hugtenburg in Haarlem is het ook vandaag flink druk. Veel Haarlemmers komen naar haar toe voor een nieuw exemplaar ijzers of een opknapbeurt van hun huidige schaatsen. 

"Ze denken dat ze deze week kunnen schaatsen op natuurijs", zegt Lenie in een volle winkel tegen NH. Haar klanten beamen dit: "Ik denk dat het wel kan, want het is koud", zegt een van de klanten. 

Maar ijsmeester Jan Koene uit Jisp vindt de verwachtingen wat optimistisch. "Hier ligt nog geeneens een centimeter ijs", zegt hij, wijzend naar het water wat naast hem ligt. 

"Ze denken tegenwoordig dat ze over 1 centimeter ijs kunnen. Op ondergelopen land misschien, maar hier in de polder niet", zegt hij stellig. Hij probeert mensen dan ook te behoeden voor een teleurstelling en legt uit dat het echt nog wel wat langer zal moeten vriezen voordat er op de polders geschaatst kan worden. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.