Gerelateerde videos

Samenvatting: Alwin Out helpt KZ met nog drie (!) seconden te gaan aan zege op LDODK

KZ uit Koog aan de Zaan heeft de korfbalkraker tegen LDODK op tamelijk absurde wijze gewonnen. Alwin Out wierp met nog drie (!) seconden op de klok het winnende punt in de korf. Daardoor werd het 23-22 voor de Kogers.

Alwin Out maakte in de slotseconden het winnende punt - Foto: Orange Pictures

KZ begon aan de topper in de Korfbal League in de wetenschap dat de Friezen koploper waren en KZ op de vierde plek stond. De Kogers begonnen echter naar behoren aan de wedstrijd. Zowel offensief en defensief viel alles de juiste kant op. Aanvallend gezien waren ze uiterst effectief gezien het hoge schotpercentage van 27%.

Mede daardoor kon de thuisploeg uitlopen naar een voorsprong van 10-5. Vooral Nikki Boerhout sloeg op belangrijke momenten toe. In de slotfase van de eerste helft kwam LDODK dichterbij: 12-9.

Dying seconds

Na de rust bleef KZ het initiatief in de wedstrijd houden en breidde het de marge snel uit naar zes punten: 18-12. De Kogers leken dus een comfortabele voorsprong te hebben, maar in het tweede gedeelte na de rust kwam LDODK knap terug. Die comeback was helemaal compleet bij 20-20. Het bleef daardoor ongekend spannend in de slotfase, maar het viel de goede kant op voor KZ in de dying seconds (23-22).

Door de zege is het gat met de nog altijd koploper LDODK nu slechts twee punten. Zaterdag staat de Zaanse korfbalderby op het programma tussen KZ en Groen Geel uit Wormer.