Ga naar Content
Een vrouw houdt een voetbal vast voor een menigte.
Noord-Holland

Lees terug in ons liveblog: KZ verslaat Blauw-Wit, Irene Schouten redt schaatsweekend

9 december 2023, 20.30 uur · Aangepast 10 december 2023, 20.07 uur
Door: Milton Pus · Foto: Orange Pictures

Er staat dit weekend weer genoeg sport op het programma in onze provincie. Op deze zondag is NH Sport aanwezig bij de Noord-Hollandse korfbalderby tussen Koog Zaandijk en het Amsterdamse Blauw-Wit. Ook Irene Schouten komt in actie op de massastart bij de wereldbeker schaatsen in Polen.

In dit liveblog houden we je daarvan op de hoogte en uiteraard ook van sportieve ontwikkelingen in Noord-Holland. Tips? Stuur een mail naar [email protected].

10 december 2023, 20.06 uur

Tot ziens!

We sluiten het liveblog af. Bedankt voor het volgen en nog een fijne zondagavond!

10 december 2023, 20.06 uur

Slechte generale Legia Warschau

Legia Warschau heeft in de aanloop naar het duel met AZ puntenverlies geleden. De Poolse topclub bleef op bezoek bij hekkensluiter Lodz steken op een 1-1 gelijkspel. Komende donderdag gaat AZ op bezoek in Warschau. De Alkmaarders moeten winnen om te overwinteren in de Conference League.

10 december 2023, 18.31 uur

Oranje ongeslagen naar kwartfinales WK handbal

De Nederlandse handbalsters doen het uitstekend op het WK. In de laatste groepswedstrijd versloeg Oranje tegenstander Spanje met 29-21. Hierdoor sluit het ongeslagen Nederland de hoofdfase van het toernooi af als groepswinnaar.

10 december 2023, 18.25 uur

Teleurstelling en realisme bij Randell van der Steen van Blauw-Wit na verlies tegen KZ.

Teleurstelling en realisme bij Randell van der Steen van Blauw-Wit - NH Nieuws

10 december 2023, 18.24 uur

Amsterdamse Esther Cordus van KZ op de fiets naar uitwedstrijd tegen Blauw-Wit.

KZ-speelster Ester Cordus op de fiets naar wedstrijd tegen Blauw-Wit - NH Nieuws

10 december 2023, 18.14 uur

Irene Schouten pakt winst

Irene Schouten heeft het schaatsweekend in Polen nog enigszins kleur gegeven voor Nederland. De schaatsster uit Hoogkarspel won de massastart tijdens de wereldbekerwedstrijd. Ze zette haar schaats net iets eerder over de finish dan Ivanie Blondin. De winst van Schouten was het enige succes van Nederland dit weekend. Femke Kok pakte wel drie medailles, maar kwam tekort voor het goud. Afgelopen vrijdag werd Schouten derde op de 3.000 meter.

10 december 2023, 16.59 uur

Filmon Tesfu breekt geen potten op EK veldlopen

Filmon Tesfu heeft in Brussel geen rol van betekenis kunnen spelen op de EK veldlopen. De Helderse atleet eindigde in de Belgische hoofdstad als 63e in 32 minuten en 49 seconden.

10 december 2023, 16.50 uur

Gunstige uitslag voor FC Volendam

Fortuna Sittard pakt in de slotfase drie punten tegen RKC Waalwijk (1-0), dat zo in de buurt blijft van FC Volendam. Het verschil tussen de Noord-Hollandse hekkensluiter en RKC Waalwijk blijft zo vijf punten.