Ga naar Content

Nachtelijke zoektocht door Visbuurt Den Helder na poging autobrand

De politie heeft vannacht een grote zoekactie uitgevoerd naar iemand die heeft geprobeerd een auto in de fik te steken in de Visbuurt in Den Helder. Daarbij werden een politiehelikopter en honden ingezet. De actie was vergeefs, want de dader was gevlogen.

Foto: Prio1DenHelder

De politie kreeg rond 1.45 uur de melding binnen over de poging tot autobrand. De hulpdiensten waren er snel bij, waardoor kon worden voorkomen dat de auto volledig afbrandde.

Om de dader op te sporen, werd de Visbuurt afgezet en ging er een helikopter de lucht in, vertelt een woordvoerder van de politie. Ook werden er in de buurt auto's aangehouden. Alle moeite was voor niks, want er is niemand opgepakt. 

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: Prio1DenHelder

De politie heeft de zaak verder in onderzoek. Ze roepen getuigen op om zich te melden. 

Vaker autobranden in Den Helder

De laatste tijd branden er wel meer auto's uit in Den Helder. De politiewoordvoerder kon niet zeggen of het hierbij om één verdachte gaat of om meerdere verdachten. "We weten nog niet wie dit gedaan heeft, maar in de regel zien we bij deze zaken vaak dat het niet om iemand gaat die lukraak auto's in de fik steekt. Het is vaak een gerichte actie tegen een specifiek persoon."

"Het is een makkelijke actie om een statement tegen iemand te maken. Maar dat kan ik voor deze actie nog niet glashard zeggen."

Lees ook