Ga naar Content

Kick en Ferre grootverdieners tijdens inleveren kerstbomen: "Eerst snoep, dan sparen"

Tientallen kinderen in Castricum hebben hun spaarpotten weer aangevuld. Ze deden mee aan de kerstbomeninzamelingsactie van de gemeente en kregen per ingeleverde boom  0,50 euro. Kick en Ferre waren de grootverdieners van de middag: "We hebben 115 bomen ingeleverd."

Jur spaart voor een trekker - Foto: Michael van der Putten/NH Media

Samen met nog drie vrienden hebben Kick en Ferre gistermiddag bij een van de vijf kerstbomeninleverpunten in Castricum zo'n 115 bomen ingeleverd. "We hebben de afgelopen vier dagen deze bomen verzameld", legt Kick uit. "Bij vrienden en familie konden we ze neerleggen en vandaag rijden we met de auto en aanhangwagen heen en weer om alle bomen hier in te leveren."

Tekst gaat door onder de video.

kinderen leveren honderden kerstbomen in - NH Nieuws

115 bomen betekent meer dan 50 euro voor de vrienden. Ze gaan het geld onderling netjes verdelen en Kick gaat het sparen. Ferre twijfelt een beetje: "Ik ga wel eerst snoep kopen, de rest ga ik sparen", zegt hij met een glimlach.

Sparen voor een trekker

Niet alleen Ferre en Kick kwamen met een aanhanger aanrijden, ook Jur kwam met zijn vader en een gevulde aanhanger bomen brengen. "Het zijn er meer dan tien", zegt hij enthousiast. "We hebben ze allemaal op straat gevonden en ingeladen."

"Zo'n trekker kost wel duizenden euro's"

Jur, spaart voor een nieuwe trekker

De kinderen weten allemaal wat ze met het geld gaan doen. Jur gaat het sparen en heeft ook al een doel. "Ik ben samen met mijn vader aan het sparen voor een nieuwe trekker. Dan heb je niet aan tien bomen genoeg. Zo'n trekker kost wel duizenden euro's."

Tekst gaat door onder de foto.

Kinderen leveren samen meer dan 200 bomen in - Foto: Michael van der Putten/NH Media

Mocht je onverhoopt nog een boom tegenkomen of heb je gisteren je kans gemist, dan heb je nog een tweede mogelijkheid. Op 13 januari kun je in Dijk en Waard weer voor 0,50 euro een kerstboom inleveren. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]