Ga naar Content

Hoogwater bij Visserseiland neemt verder toe: buurt legt extra zandzakken neer

Buurtbewoners van het Visserseiland in Hoorn hebben zelf extra zandzakken neergelegd om hun huizen en garages te beschermen tegen het hoogwater. Geheel tegen hun verwachting in kwam het water plots snel dicht bij de woningen. "We hebben het water nog niet eerder op de stoep gehad, maar dat is nu wel zo", vertelt bewoonster Ingrid Maas.

Buurtbewoners komen in actie tegen hoogwater bij Visserseiland - van Hoorn zeggen

Afgelopen nacht kwam het water ook al tot aan de stoep, maar liep vervolgens langzaam weer weg. Verwacht werd dat de wind gunstig stond, maar dat bleek aan vanavond toch niet helemaal het geval te zijn. 

Gezamenlijk kwamen de buurtbewoners in actie. Behalve zandzakken zijn ook kleine pompjes op plekken gezet om het water weg te krijgen. "Zelf heb ik ieder half uur de wekker gezet om te kijken hoe het ervoor stond. Met de buurt hebben we contstant contact. Iedereen kijk constant wel hoe het gaat", vertelt de buurtbewoonster tegen mediapartner van Hoorn zeggen. 

Gemeente brengt extra zandzakken

De gemeente liet aan het eind van de middag al weten op vrijdag of zaterdag een nog hogere piek te verwachten. "Dit komt doordat de wind draait naar noordoost en er ook nog niet gespuid kan worden van het Markermeer naar het IJsselmeer. Als de voorspelling uitkomt dan zijn de huidige maatregelen niet voldoende. Uit voorzorg plaatsen we daarom vanaf morgenochtend extra big bags met zand. Deze worden in de hele straat langs de stoepranden geplaatst."

Lees ook