Ga naar Content

Enorme ravage na brand Heerhugowaard: "Tientallen auto's verwoest"

Een gigantische brand bij vakgarage Van Dijk in de Nijverheidsstraat houdt Heerhugowaard vannacht in de ban. Zeker drie uur lang probeerde de brandweer het vuur te blussen, maar door de enorme wind en rookontwikkeling is het gehele pand volledig uitgebrand. Vandaag kwamen omwonenden kijken naar de ravage. "Het is verschrikkelijk. Als ik dit zo zie, lijkt het net een oorlogsgebied."

Foto: NH Media

De brand heeft een gigantische ravage achtergelaten. Naast de vakgarage is ook het pand van de buren, Carrosseriebedrijf Arie Ligthart, flink beschadigd. Bijzonder genoeg zijn de panden eromheen gespaard gebleven, 'op wat stank en rookschade na', zegt een ondernemer van een naastgelegen pand. 

Daarnaast zijn zeker tientallen auto's niet gespaard gebleven. Zo ook de auto van Rosa (23) uit Heerhugowaard. "Gisteren kreeg ik een belletje dat ik mijn auto kon ophalen, maar toen moest ik werken. We hadden een afspraak gemaakt voor vanochtend 9.00 uur. En nu ziet hij er zo uit." Rosa had lang gespaard voor de auto en met behulp van haar ouders de auto kunnen bekostigen. "Ik had er alleen nog een proefritje in gemaakt. Vandaag zou ik hem voor het eerst gaan gebruiken, maar meer dan een proefritje werd het niet", aldus Rosa. 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play