Ga naar Content

Gigantische brand in Heerhugowaardse garage, NL Alert verstuurd voor rook

Een garage aan de Nijverheidsstraat in Heerhugowaard is donderdagavond volledig uitgebrand. De brandweer heeft nog geprobeerd het vuur te blussen, maar kon het pand niet meer redden. Vanwege hevige rookontwikkeling hebben omwonenden kort na middernacht een NL Alert ontvangen.

Eerste beelden grote brand Heerhugowaard - VLN Nieuws

Op eerste beelden is te zien dat de vlammen uit het dak van het bedrijf slaan. De brandweer heeft het pand gecontroleerd laten uitbranden om te voorkomen dat het vuur oversloeg op naastgelegen panden.

Mogelijk heeft het vuur sneller om zich heen gegrepen omdat het erg hard waaide in de regio, dankzij storm Gerrit.

De brand is rond 22.30 uur ontstaan. De politie heeft een groot gebied rondom het pand afgezet. Het bedrijf ligt dicht in de buurt van het treinstation van Heerhugowaard, maar er lijken geen verstoringen in de treinverbinding te zijn. 

Aan de andere kant van het bedrijf loopt de N242. In verband met de rookontwikkeling werd deze door de hulpdiensten ter hoogte van Heerhugowaard afgesloten. Het is onduidelijk voor hoelang. 

Omwonenden en mensen in de buurt zijn met een NL Alert gewaarschuwd om uit de rook te blijven. De rook trekt vanaf de Nijverheidsstraat over het gebied tussen de Westerweg en de Costerstraat. Wie daar last heeft van de rook, moet ramen en deuren sluiten en mechanische ventilatie uitschakelen.  

Er worden metingen uitgevoerd om te zien hoe ver de rook zich precies verspreidt.

De brandweer heeft mensen gewaarschuwd niet naar de brand toe te komen. Ze vragen nadrukkelijk om de hulpdiensten de ruimte te geven.

Het is op dit moment onduidelijk of er nog mensen in het pand aanwezig waren toen de brand uitbrak. Ook is nog niet bekend of er gewonden zijn gevallen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]