Ga naar Content

Opnieuw tegenwind voor Kerstcircus Haarlem: drie voorstellingen geannuleerd

Kerstcircus Haarlem annuleert vandaag alle drie de voorstellingen vanwege de harde wind. Dat laat algemeen directeur René Duursma weten. Het zat al niet mee: in de nacht van 9 op 10 december scheurde ook al een tentdoek door storm Elin.

Sinds die nacht zijn ze bij het Kerstcircus Haarlem erg op hun hoede. "We hebben de hele nacht de situatie bij de tent in de gaten gehouden en rond een uur of acht moesten we concluderen dat het niet verantwoord was om open te gaan. Veiligheid staat voorop, we gaan geen enkel risico nemen. De wind neemt vanavond zelfs nog toe", aldus Duursma.

Tekst loopt door na de foto.

Kerstcircus Haarlem beschadigd - Foto: Kerstcircus Haarlem

Er stonden vandaag voorstellingen om 11.30, 15.30 en 19.30 uur vanavond gepland. In totaal ging het om zo'n tweeduizend bezoekers. "Het is zonde. Vanmorgen zouden er veel kinderen komen en die moeten we dan teleurstellen. Er waren een paar mensen bij de kassa, maar die hadden alle begrip voor de situatie."

Voorstellingsgarantie

Bezoekers die al een kaartje hadden voor één van de drie voorstellingen worden per mail of sms op de hoogte gehouden. Er geldt een voorstellingsgarantie: bezoekers kunnen een nieuwe show uitkiezen.

Tekst loopt door na de foto.

Kerstcircus Haarlem in betere tijden - Foto: Duursma Events Group

"Als het in Haarlem waait, dan stormt het in het Reinaldapark", legt Duursma uit. Het circus staat namelijk in het park op een open grasveld en daar wil het op dit soort dagen nog wel eens 'tochten'. "De tent schudt nu niet echt hard, maar het gaat meer om de totaalbeleving. Je zit er dan toch niet echt op je gemak. Het is niet prettig."

"We gaan door tot 7 januari, dus we hebben nog tijd genoeg en voldoende alternatieven te bieden. Desnoods komt er nog een extra voorstelling. Voor de artiesten is het natuurlijk ook vervelend, maar die zijn inmiddels wel wat gewend."

Geen zorgen

Voor de komende dagen verwacht de algemeen directeur weinig problemen meer. "Morgen hebben we nog een staartje wind. Maar de dagen erna lijkt het een stuk rustiger te worden."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]