Ga naar Content

Voorlopig niet fietsen over ondergelopen Waterwolfpad in Hoofddorp

Hoofddorpers die wel eens over het Waterwolfpad in het noorden van de plaats fietsen, moeten voorlopig een omweg nemen. Gisterochtend liep het pad door een leidingbreuk vol rioolwater. Vandaag blijkt dat het moeilijk wordt om die breuk te herstellen.

Update 30 december: 

Het herstel verloopt voorspoedig, waardoor de werkzaamheden naar verwachting op 2 januari zijn afgerond, meldt Hoogheemraadschap van Rijnland.

"De persleidingbreuk op het Waterwolfpad bevindt zich op een lastige positie, namelijk diep onder de grond en onder een fietspad. Daarom gaan we een bovengrondse noodleiding aanleggen in plaats van de breuk repareren", laat het Hoogheemraadschap van Rijnland weten in een persbericht.

Er loopt op dit moment geen rioolwater meer uit de zogenaamde 'persleiding', omdat deze is afgesloten. Het water wordt omgeleid naar Zwaanshoek. 

Ging eerder mis

Het is niet de eerste keer dat er een breuk ontstaat in een leiding onder het Waterwolfpad. In september 2022 liep het afvalwater net als nu de nabijgelegen sloot in. De breuk kon toen wel worden hersteld. 

Tekst gaat verder onder Tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Begin november vorig jaar ging het weer mis. Het Hoogheemraadschap waarschuwde de buurt toen voor stankoverlast. Een woordvoerder zegt vandaag tegen NH nog niet te weten waarom op deze plek zo vaak een leiding knapt. "Dat onderzoeken we nu."

Tekst gaat verder onder Tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Terwijl naar een permanente oplossing wordt gezocht, wordt nu dus een tijdelijke noodleiding aangelegd. Die werkzaamheden zijn vandaag begonnen. De leiding komt op het gras tussen het fietspad en de sloot te liggen en heeft een lengte van ongeveer 200 meter.

Wanneer de buurt het fietspad weer kan gebruiken, is onduidelijk. "Dat kan vandaag of morgen zijn, maar ook pas volgende week." Omwonenden zullen na alle waarschijnlijkheid best een tijd tegen de tijdelijke bovengrondse leiding aan moeten kijken. Het heemraadschap verwacht namelijk dat het nog wel even gaat duren voor er een permanente oplossing is. 

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]