Ga naar Content

Honderden sportievelingen rennen kerstkilo's er meteen weer af tijdens kerstrun

Je ontkomt er niet aan: na het kerstdiner op eerste kerstdag zit de broek toch nét even iets strakker dan ervoor. Honderden sportievelingen gingen vandaag meteen de strijd aan met hun kerstkilo's. Zij renden tot wel 10 kilometer door Amstelveen. 

Kerstloop op tweede kerstdag in Amstelveen - NH

De kerstloop wordt georganiseerd door atletiekvereniging AV Startbaan en is een jaarlijks terugkerende traditie op tweede kerstdag. Ondanks de sportieve uitdaging hebben veel deelnemers zich gisteren tijdens het kerstdiner niet ingehouden , zo blijkt als NH rondvraagt.

"Ik heb gisteren een zesgangenmenu met zes bijpassende wijnen gehad", vertelt een deelnemer met een kerstmuts met daarop knipperlichtjes op zijn hoofd. "Gourmetten, ijs en wijn", vertelt een andere deelneemster schuldbewust. 

Kaasfondue

Iemand met een gewicht van 70 kilo verbrandt met tien kilometer hardlopen al snel 700 calorieën. Veel deelnemers geloven niet dat dat genoeg is om hun hele kerstdiner eraf te lopen. "Die illusie heb ik niet", lacht een vrouw. "En vanavond staat er kaasfondue op het menu, dus dan eet ik het er weer aan", vreest de deelnemer met de kerstmuts. 

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]