Jong Ajax schiet weinig op met gelijkspel tegen middenmotor FC Eindhoven

Jong Ajax heeft de laatste wedstrijd van het kalenderjaar met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven. Met name de tweede helft was erg leuk voor de neutrale toeschouwer met kansen over en weer.

Rafael Sarfo (l) en FC Eindhoven speler Ozan Kokcu - Foto: PRO SHOTS / Johan Manders

Al na vier minuten spelen kwamen de Amsterdammers op voorsprong door een doelpunt van Raphaël Sarfo. Hij schoot diagonaal binnen. FC Eindhoven deed snel iets terug en kwam op gelijke hoogte door een goal van Dyon Dorenbosch. Daarna was er weinig te beleven in de eerste helft.

Tegen de verhouding

De thuisploeg begon aardig aan de tweede helft. Dankzij een paar prima reddingen van Jong Ajax-doelman Tom de Graaff bleef het 1-1. Jong Ajax hield stand en kwam zelf op voorsprng. Na knullig balverlies van FC Eindhoven kon Anass Salah-Edinne de zestien in dribbelen, gaf vervolgens de bal op een presenteerblaadje en Gabriël Misehouy kon van dichtbij de 2-1 binnenschieten.

De thuisploeg bleef gevaarlijk en de gelijkmaker hing in de lucht. Oud-Telstar speler Ozan Kukcu schoot op prachtige wijze de 2-2 tegen de touwen. In de tweede helft werden beide ploegen veel gevaarlijker. Zo was Jong Ajax-invaller Yoram Boerhout tot twee keer toe dicht bij een treffer, maar beide ploegen moesten genoegen nemen met een gelijkspel.

Jong Ajax blijft na de puntendeling in De Vliert vijftiende staan in de eerste divisie met 22 punten uit 20 wedstrijden. Op 19 januari hervat de ploeg van trainer Dave Vos de competitie met de uitwedstrijd tegen koploper Willem II.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Sarfo (Boerhout/83), Aertssen, Janse, Martha; Brandes, Misehouy (Agougil/71), Salah-Eddine(Speksnijder/77); Chourak (Gorter/71), Kalokoh (Alders/83), Banel.