Ga naar Content

Volendammer Henk Veerman leeft op in Den Haag: "Iedereen die me graag weg wilde hebben, is nu gelukkig weg"

Voor Volendammer Henk Veerman was 2023 een tumultueus jaar. Na de knappe handhaving in de eredivisie met FC Volendam, kreeg de spits afgelopen zomer te horen dat hij niet meer in de plannen van de club voorkwam. Zodoende werd Veerman verhuurd aan ADO Den Haag, waar hij in de eerste seizoenshelft wekelijks zijn gram haalt met doelpunten en assists. "Ik heb het enorm naar mijn zin bij ADO."

Volendammer Henk Veerman is gelukkig in Den Haag: "Iedereen de me weg wilde hebben, is nu gelukkig weg" - NH Sport/Frank van der Meijden

Ook zaterdagmiddag in de 1-2 zege op Jong AZ, was Veerman weer belangrijk met een assist. Ondanks zijn twaalf doelpunten dit seizoen en zijn uitstekende vorm, wil Veerman niet met de vinger wijzen naar zijn werkgever FC Volendam. "Iedereen die me graag weg wilde hebben, is nu gelukkig weg. Nu is het bouwen aan een nieuw Volendam, maar ik ben nu speler van ADO Den Haag. Dus het heeft ook geen zin om een lange vinger op te gaan steken."

"Ik ben wel hartstikke blij dat ik kan laten zien nog goed te kunnen voetballen"

ADO Den Haag-aanvaller Henk Veerman

Doordat Veerman verhuurd is door FC Volendam, kan hij in de winterstop teruggehaald worden naar het vissersdorp. De aanvaller houdt daar echter geen rekening mee. "Bij dat soort taferelen blijf ik zo ver mogelijk vandaan. Ik weet ook niet wat er allemaal aan de hand is, dat moeten ze zelf lekker uitzoeken en mij er vooral ver buiten laten", aldus Veerman. 

Promotie

Met ADO Den Haag is Veerman, die de kerstdagen met familie in Volendam zal doorbrengen, nog volop in de race voor promotie. Na twintig wedstrijden staat ADO derde en heeft het slechts één punt achterstand op plek twee, die ook recht geeft op promotie naar de eredivisie. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52