Ga naar Content

Live NH Sport: gaat Telstar met een goed gevoel richting het kerstdiner?

De spelers van Telstar zullen vanavond weer 61 iconische traptreden af moeten. De Witte Leeuwen gaan op bezoek bij VVV-Venlo, dat haar wedstrijden in stadion De Koel afwerkt. Beide ploegen willen het jaar goed afsluiten. Of dat lukt kun je live op de radio volgen in de laatste uitzending van NH Sport van dit jaar. 

De Koel in Venlo met de iconische trap - Foto: NH Sport / Stephan Brandhorst

Zowel Telstar als VVV-Venlo steekt niet in allerbeste vorm. De Limburgers verloren vier van de laatste vijf wedstrijden (alleen winst tegen FC Dordrecht) en zijn daardoor afgezakt naar de twaalfde plaats in de eerste divisie. Telstar krijgt het al weken niet aan de praat. De 4-1 zegt bij FC Den Bosch lijkt daardoor meer een incident dan een daadwerkelijke ommekeer.

Leeglopende lappenmand

Ondanks de vervelende nederlaag van vorige week tegen FC Dordrecht (2-0 verlies), gloort er weer een beetje hoop aan de horizon. De lappenmand, die eerder dit seizoen het aantal van tien spelers aantikte, loopt leeg. Vorige week keerden Christos Giousis, Danzell Gravenberch, Yaël Liesdek en Youssel el Kachati terug in de wedstrijdselectie.

Telstar is  de nummer achttien van de eerste divisie en het probleem is duidelijk: de ploeg van trainer Mike Snoei scoort simpelweg te weinig. Met achttien doelpunten uit negentien wedstrijden, lopen de Velsenaren niet eens één op één. Daarnaast is het team ook te afhankelijk van spits Zakaria Eddahchouri. De clubtopscorer neemt met negen doelpunten de helft van de productie voor zijn rekening.

De uitzending van NH Sport begint vanavond om 19.00 uur; een uur later wordt er afgetrapt voor VVV-Venlo - Telstar. Verslaggevers zijn Menno Schilder en Frank van der Meijden. Je presentator is Robbert van den Heuvel.

Lees ook