Ga naar Content

Onbegrip en boosheid bij Telstar na verlies tegen tien man: "Hoe graag wil je die goal maken?"

Bij Telstar zijn de druiven heel zuur na de nederlaag tegen FC Dordrecht (0-2 verlies). Vanaf de 12e minuut speelden de Velsenaren met een man meer na een rode kaart bij de bezoekers, maar de ploeg van Mike Snoei liep alsnog in het mes. "Een donderspeech zou het beste zijn", zegt een teleurgestelde trainer.

Telstar-trainer Mike Snoei: "Hoe graag wil je nou die goal maken?" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Na twaalf minuten kreeg Antef Tsoungui rood, maar Telstar had moeite om de man-meer-situatie op het veld uit te drukken in de score. Zakaria Eddahchouri was na de pauze twee keer dicht bij en invaller Mo Tahiri raakte nog de lat. "Hoe graag wil je nou die goal maken?", vraagt Snoei zich hardop af. Hij vond dat zijn ploeg niet doortastend genoeg was om het Dordrecht echt lastig te maken.

Ook bij Thomas Oude Kotte droop het onbegrip van zijn gezicht. De verdediger, die voor de gelegenheid als linkerwingback fungeerde, zag zijn ploeg kansen missen. "Ik weet het soms ook niet meer", zegt de 27-jarige voetballer. "Als we geen goal maken, kom je nergens."

Tekst loopt door onder de video.

Thomas Oude Kotte: "Ik weet het soms echt niet meer" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Vooraf heerste het gevoel dat Telstar de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar graag winnend had afgesloten. Met de terugkeer van de geblesseerde Christos Giousis, Youssef el Kachati, Yaël Liesdek en Danzell Gravenberch liep de ziekenboeg weliswaar leeg. Alleen Gravenberch kwam in actie, maar kon geen doorbraak forceren.

Telstar blijft steken op de achttiende plaats in de eerste divisie. Het gat met de ploegen daarboven wordt alsmaar groter. "Ik zie ook wel dat al die andere ploegen verliezen. Ik weet dat we straks een fitte groep hebben, maar er had meer in gezeten", zegt Snoei tot besluit.

Volgende week vrijdag sluit Telstar het kalenderjaar af met de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.

Een donderspeech had bij Telstar op zijn plaats geweest - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook