Ga naar Content

Jordy Clasie bespeurt gebrek aan vertrouwen bij AZ: "Je voelt het in de ploeg"

AZ kwam vanavond goed weg met een 2-3 overwinning tegen HHC Hardenberg in het bekertoernooi. Na de zware nederlaag tegen PSV en de uitschakeling in Europa, werd het opnieuw een moeilijk duel voor de ploeg van Pascal Jansen. Jordy Clasie zag naarmate het duel vorderde het vertrouwen wegzakken bij zijn teamgenoten. "Onszelf onnodig moeilijk gemaakt", aldus de aanvoerder van de Alkmaarders. 

Jordy Clasie: "Dan zakt het vertrouwen weg in de ploeg" - NH Sport

"Dit was een lelijke overwinning. We hebben gewoon niet goed gespeeld. Je moet na een kwartier al twee of drie keer scoren", vertelt Clasie na afloop. "Je weet dat als je op dit soort avondjes niet scoort, dan zakt het vertrouwen weg en geef je hun hoop."

"Als je keihard wordt afgestraft en zelf ook niets creëert, dan zit je in een moeilijke fase"

AZ-middenvelder Jordy Clasie

De matige wedstrijd van AZ is volgens Clasie mede te wijten aan de fase waarin de ploeg nu verkeert. "We hebben twee grote tikken gekregen. Uit Europa en zoek gespeeld door PSV. Dat doet wat met de ploeg. Dat is logisch. Als je keihard wordt afgestraft en zelf ook niets creëert, dan zit je in een moeilijke fase. Dat merkte je vandaag ook. " 

Tekst gaat verder onder de video. 

Pascal Jansen: "De wedstrijd was net zo slecht als het weer vanavond" - NH Sport

Twijfel in de ploeg

AZ-trainer Pascal Jansen zag naarmate de wedstrijd vorderde de twijfel in zijn ploeg sluipen. "Deze wedstrijd komt in de top vijf slechtste wedstrijden ooit. Het is te lang een wedstrijd gebleven", vertelt Jansen. "Dan zie ik de twijfel bij mijn ploeg. Dat heeft niets te maken met motivatie, dat is de fase waarin wij zitten." 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52

 

Lees ook