Ga naar Content

Huis van 'engel' Corry staat vol kerstpakketten voor minima: "Vannacht al begonnen"

In aanloop naar kerst ging NH op zoek naar echte 'kerstengels': Noord-Hollanders die zich dit jaar hebben ingezet voor een ander. Corry Slabbekorn uit Zwaanshoek is een van hen. Zij zet zich al jaren in voor Haarlemmermeerse minima en daarom verraste mede-vrijwilliger Monique haar dit weekend met een NH-engel. 

Corry is dit jaar NH's engel van Haarlemmermeer - NH Nieuws

Voordat Monique het beeldje van de engel bij Corry aflevert spreekt NH haar een straat verderop. Maar ook van een afstandje is te zien dat het een drukte van belang is bij Corry thuis. Ze organiseert een kerstmarkt voor gezinnen met een lager inkomen, zodat ook zij van de kerst kunnen genieten. Beladen met kerstpakketten komen ze de woonkamer van Corry uitgelopen.

"Dit is maar één kant van alle dingen die Corry doet", vertelt haar aanmelder Monique Siemeling. Zij werkt al acht jaar met Corry voor Moniques MiniMagroep Hoofddorp en Omstreken, dat zich onder andere bezighoudt met gezinnen in armoede. Maar Corry zet zich al veel langer in als vrijwilliger voor verschillende organisaties. 

"Het is toch niet meer dan vanzelfsprekend dat je wat voor elkaar over hebt?"

Corry over haar aanmelding als 'engel'

"Ze is er altijd voor de meest kwetsbaren in de omgeving. Of dat nou een luisterend oor, een taart voor een jarig kind of dagelijkse boodschappen zijn, ze doet het allemaal", aldus Monique. Daar levert ze soms ook haar nachtrust voor in. "Vanochtend en gisteren was ze om 02.30 uur 's ochtends uit bed om de spullen voor de kerstpakketten op orde te krijgen."

Corry zelf vindt niet dat dit grote offers zijn. Dat wordt duidelijk als ze de engel in haar handen gedrukt krijgt: "Oh, je weet hoe verschrikkelijk ik dit vind. Het is toch niet meer dan vanzelfsprekend dat je wat voor elkaar over hebt?" Gelukkig lacht ze erbij.

De woonkamer van Corry staat helemaal vol met kerstspullen voor de 'minimagezinnen' - Foto: NH Media

Eenmaal bekomen van de schrik legt Corry graag uit hoe haar dagen eruit zien: "Ik werk overdags gewoon, als gastouder. Dat is toch al gauw zo'n zestig uur per week, en dat doe ik ook al vijftig jaar lang. Dus je moet goed plannen voor dit soort dingetjes (de kerstpakketten, red.), wil je het ook echt kunnen doen."

Meerdere mensen hadden Corry genomineerd voor een engel, maar zelf vindt ze dat eigenlijk maar raar: "Als mensen hebben we er zoveel meer aan als we naar elkaar omkijken. Ik kan mijn schouders wel ophalen en het aan een ander overlaten, maar waarom zou ik? Het is ook gewoon te leuk, als je ziet wat je bij een ander teweeg kan brengen."

Toename aantal gezinnen

In de tussentijd blijven de gezinnen komen en gaan in de woonkamer van Corry's huis. De hele benedenverdieping is volgepropt met tafels vol kerstversieringen en lekker eten. Het aantal gezinnen is door de jaren heen toegenomen, merkt Corry: "Vandaag komen er 53 gezinnen langs voor een pakket. De afgelopen twee jaar zie je daarin wel een toename. Daarom is het zo belangrijk dat meer mensen dit soort klussen gaan oppakken."

Want dat meer mensen een hand uitsteken naar een ander, is volgens Corry essentieel: "Hoe groot of klein ook, doe wat je kan voor een ander. Al is het maar een bak koffie drinken bij de buren. En de komende weken, als er vier stoelen rondom je kerstdiner staan, kan er heus wel eentje bij. Dat kan voor iemand anders al een wereld van verschil maken."

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]