Ga naar Content

Grillig AZ baart trainer Jansen geen zorgen richting PSV: "Hoort bij deze jonge ploeg"

Een dag na de Europese uitschakeling bereidt AZ zich op vertrouwde grond weer voor op de kraker tegen PSV. "Dat wordt een stevige klus." Laat Pascal Jansen weten tegen de vele aanwezige journalisten op het trainingscomplex in Wijdewormer. De trainer gaat verder in op de gepasseerde Hobie Verhulst, de interessante Vangelis Pavlidis en de kritische noten van de Alkmaarse supporters.

AZ-trainer Pascal Jansen over de kritische noten over het spel en de resultaten - NH Nieuws

"Supporters die niet tevreden zijn gaan dat uiten", reageert Pascal Jansen over de kritische geluiden in het stadion en op social media. AZ kent dit seizoen wisselende resultaten en komt door het verlies gisteravond tegen Legia Warschau (2-0) dit seizoen ook niet meer uit op het Europese podium. "We hebben een jonge ploeg en dat kan weleens fluctueren, maar ik maak me geen zorgen over de grilligheid van mijn ploeg."

Joey Veerman

Dit weekend wacht een zeer uitdagende klus voor AZ. In Alkmaar neemt de ploeg van Pascal Jansen het op tegen koploper PSV. De Eindhovenaren wonnen alle vijftien competitieduels. "Zowel aanvallend en verdedigend is er enorm veel stabiliteit bij PSV. En Joey Veerman vind ik zeer interessant, hij creëert veruit de meeste kansen van iedereen."

Tekst loopt door onder de video.

AZ-coach Pascal Jansen over koploper PSV - NH Nieuws

Tegen de Eindhovenaren staat Rome-Jayden Owusu-Oduro weer onder de doellat. De 19-jarige goalie vervangt de geblesseerde Mathew Ryan en dat betekent dat voormalig tweede doelman Hobie Verhulst op de bank zit. "Dat wil niet zeggen dat Verhulst derde doelman is. Als Ryan terugkeert, dan ga ik dat opnieuw beoordelen."

Pavlidis

Verder hoopt Jansen van ganser harte dat z'n topscorer Vangelis Pavlidis dit seizoen blijft. De topscorer staat bij veel andere clubs op het lijstje en een transfer in de winterstop lonkt. "Mijn advies aan Pavlidis lijkt me wel duidelijk."

Tekst loopt door onder de video.

AZ-coach Pascal Jansen over de gepasseerde Hobie Verhulst en de interessante Vangelis Pavlidis. - NH Nieuws

Zondag klinkt om 20.00 uur het eerste fluitsignaal tussen AZ en PSV. De kraker in Alkmaar kan je live volgen op NH Radio. De uitzending begint al om 17.00 uur met daarin ook live-flitsen van Ajax - PEC.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52