Ga naar Content

De Koepelkathedraal als buur: Marita geniet elke dag

De Koepelkathedraal in Haarlem bestaat 125 jaar. NH besteedt daar in een serie ruim aandacht aan. Vandaag het vierde deel: de Bavo als buur. Marita van Velzen woont met haar gezin een groot deel van haar leven recht tegenover de kerk. Een betere buur kun je volgens haar niet hebben.    

Marita geniet elke dag van de aanblik van de Koepelkathedraal, vooral als de avondzon erop staat. "Dan is de kerk op z'n mooist. Niet alleen van buiten, ook van binnen: door het glas in lood waar het licht zo mooi doorheen komt."

Tekst gaat verder onder de video.

Op bezoek bij Marita, de buurvrouw van de Koepelkathedraal - NH

Marita kan zich een leven zonder de Koepelkathedraal niet voorstellen. Een aantal familieleden zong in het koor, ze is er getrouwd met Joop, haar kinderen zijn er gedoopt en ze doet veel vrijwilligerswerk voor haar 'buur.'

Afbeeldingen

Ook verzamelt ze afbeeldingen van de kerk. Een aantal daarvan heeft ze uitgeleend voor de expositie ter gelegenheid van 125 jaar Koepelkathedraal. Ze staat op en gaat naar bed met de kerk. Ze hoeft maar naar buiten te kijken, of ze ziet het imponerende gebouw. "Mensen komen van heinde en verre om de kerk te zien, en wij wonen er gewoon pal tegenover. Geweldig toch?"

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]