Ga naar Content

Dringende behoefte aan nieuwe klussers in Haarlemse Koepelkathedraal: "Jaren beginnen te tellen"

De Koepelkathedraal in Haarlem bestaat 125 jaar. NH besteedt daar in een serie ruim aandacht aan. Vandaag deel drie. Over de drie onmisbare vrijwilligers die elke maandag klein onderhoud doen. Dus worden ze gekoesterd, want wat zou de kerk moeten zonder Ted Frencken, Hans Beelen en Just Overtoom? Dat is iets om over na te denken, want ze zijn op leeftijd en nieuwe vrijwilligers dienen zich niet aan.   

Al is de reparatie nóg zo lastig, de mannen van de KOG (Klein Onderhouds Groep) lossen het op. "Dat is het voordeel van met z'n drieën zijn", zegt Ted Frencken, één van de mannen van de harde kern. "Als ik er niet uitkom, is er altijd één van de anderen die de oplossing weet. We vullen elkaar aan."

Tekst gaat verder onder deel drie van de serie over 125 jaar Koepelkathedraal: de mannen van de klusploeg. 

Koepelkathedraal - NH Nieuws

Maar het trio is in de zeventig, dus is de vraag gerechtvaardigd hoe lang ze dit nog volhouden. De Kathedrale Basiliek Sint Bavo is een kerk van enorme omvang. Het is trappetje op, trappetje af. Frencken: "Vroeger ging dat moeiteloos, maar de jaartjes beginnen te tellen."

Dat NH een serie maakt over 125 jaar Koepelkathedraal, komt ze goed uit. Kunnen ze een oproep doen voor nieuwe collega's. Frencken: "Het zou heel fijn zijn als nieuwe vrijwilligers zich zouden melden. We hebben er dringend behoefte aan."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]