Start van hoofdcontent

Haarlem

nl
V

KoepelKathedraal komt met nieuwe tentoonstelling op dak van gebouw

23 juni 2020, 13.42 uur · Door Redactie

HAARLEM - Tientallen beelden die hoog in de Haarlemse KoepelKathedraal zijn verwerkt, zijn binnenkort voor iedereen te bezichtigen. Na het succes van de Klim naar het licht, waarbij bezoekers van de ene naar de andere toren konden oversteken via een brug, is er dit keer de beeldenroute Wezens van de Kathedraal.

Exocist en duivel

De tocht voert bezoekers langs beelden op 20 meter hoogte en leidt onder meer door zes van de twaalf kleinere kerktorens. Vanaf een normaal gesproken voor het publiek gesloten open galerij kunnen bezoekers de beelden in de buitenlucht bekijken. 

Veel van de kunstwerken zijn ontworpen door Joseph Cuypers (1861-1949), zoon van Pierre Cuypers die het Rijksmuseum en station Amsterdam Centraal ontwierp.

Maria met os

Voor voorzitter Wim Eggenkamp van Stichting Kathedrale Basiliek was de overweldigende
belangstelling voor de "Klim naar het licht" een extra stimulans om deze beeldenroute te maken: "Mede dankzij de schitterende beelden die we in huis hebben, wordt de KoepelKathedraal vaak in één adem genoemd met de Sagrada Familia in Barcelona, de Sacré Coeur in Parijs en de Westminster Cathedral in Londen."

De wandelingen kunnen worden gemaakt vanaf 4 juli tot en met 25 oktober.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.