Ga naar Content

West-Friesland stemt massaal op 'Bloemkôle', Oôs Joôs op nummer 805 in Top 2000

Het nummer 'Bloemkôle' van de West-Friese band Oôs Joôs staat op nummer 805 van de NPO Radio 2 Top 2000. Eerder werd al bekend dat de campagne van de muzikanten uit Berkhout had geholpen aan een notering in de eindejaarslijst. "Dit is bizar!"

Oôs Joôs staat in de Top 2000 - Foto: NH Media / Michiel Baas

Er werd de afgelopen weken flink campagne gevoerd om 'Bloemkôle' - een bewerking van 'The Wanderer' van Status Quo, dat zelf niet in de lijst van dit jaar staat - in de Top 2000 te krijgen. Want het werd wel eens tijd dat er een Noord-Hollands nummer, en dan het liefst uit West-Friesland, in de lijst kwam, zo was de gedachte.

"We hebben erbij gezegd: doe maar zonder dakjes op de O, anders snappen ze er in Hilversum helemaal niets meer van", zei zanger Edwin de Weerd eerder.

Lees ook

De oproep had succes, want West-Friesland stemde massaal op het nummer. Afgelopen maandag werd al bekend dat 'Bloemkôle' een notering in de Top 2000 had bemachtigd. Nu is ook bekend geworden op welke positie het liedje is geëindigd: nummer 805. Dat houdt in dat 'Bloemkôle' op 28 december tussen 23.00 en 00.00 uur wordt gedraaid, tussen liedjes van Lewis Capaldi (Before you go) en K's Choice (Not an Addict) in. Op nummer 1 staat Bohemian Rhapsody van Queen.

Cameraploeg

De band zat bij elkaar toen de lijst werd geopenbaard en er was ook een cameraploeg van SBS aanwezig. Toen zanger De Weerd zijn telefoon na de opnames weer aan deed, ontplofte deze. "Dit had ik totaal niet verwacht. Ik dacht: 'we staan ergens in de onderste regionen en worden midden in de nacht gedraaid'. Maar we zitten gewoon in de top 1000. Dit is bizar, boven verwachting."

Wat gaat er de 28e gebeuren? "Het is een schappelijke tijd", lacht De Weerd - beter bekend als Kloine Gertje. "Ik denk dat we iets in het plaatselijke café De Ridder (in Berkhout, red.) gaan doen, al moeten we dat nog overleggen. Maar hat zal vast gezellig worden."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]