Ga naar Content

Larense wethouder Frits Westerkamp legt werk neer door ziekte

Frits Westerkamp (65) keert niet terug als wethouder van Laren. De in Alkmaar woonachtige Westerkamp begon vlak na de verkiezingen in maart 2022, en ging afgelopen september met verlof toen bij hem longkanker werd geconstateerd. Hij was eerder wethouder in Langedijk, Hollands Kroon en Bergen.

Foto: gemeente Laren

Westerkamp werd afgelopen oktober geopereerd. De operatie is goed verlopen, maar het herstel gaat moeizaam. Met name omdat Westerkamp na de operatie werd geteisterd door een longontsteking en corona. "Fysiek krabbel ik langzaam op, maar ik heb flink ingeleverd", laat Westerkamp weten aan de gemeenteraad.

Voor de oud-wethouder was de ziekte een grote schrik. "Mentaal blijkt de kanker toch een veel grotere impact op mij te hebben dan ik dacht. Ik merk dat deze wake-up call van veel grotere invloed op mijn mentale gesteldheid is dan ik vooraf voor mogelijk gehouden heb."

Al eerder vervangen

Westerkamp heeft daarom besloten helemaal niet meer terug te keren als wethouder. Hij werd al een tijdje vervanger door Jan den Dunnen. Het is nog niet duidelijk of hij nu langer aanblijft. 

Burgemeester Nanning Mol geeft aan Westerkamp te gaan missen als wethouder. "Frits heeft zich sinds zijn aantreden enthousiast ingezet voor ons dorp. Het gemeentebestuur is hem dankbaar voor zijn inzet en wenst hem veel sterkte met zijn herstel."

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]