Ga naar Content

Grote verandering voor reizigers uit Zaanstreek en Waterland: bussen rijden niet meer naar Amsterdam CS

Vanaf vandaag rijden de bussen vanuit Zaanstreek en Waterland niet meer naar Amsterdam Centraal. Daarnaast rijden de bussen van Connexxion ook niet meer door de Zaanstreek: dat is allemaal overgenomen door busvervoerder EBS. Een grote verandering dus voor reizigers. 

Vanaf vandaag zullen busreizigers moeten overstappen om op Amsterdam Centraal te komen - NH Nieuws

Vanaf nu zullen busreizigers in Amsterdam-Noord of Amsterdam Noorderpark over moeten stappen naar de metro of trein om op alsnog op CS te komen. Reden: werkzaamheden aan de Prins Hendrikkade. Naar verwachting zullen per september volgend jaar de bussen wél weer doorrijden naar Centraal. 

Puzzelen met roosters

EBS belooft dat reizigers in de Zaanstreek erop vooruit zullen gaan. Zo zet de nieuwe vervoerder deels nieuwere voertuigen in die comfortabeler zijn én is het aantal bussen met zo'n twintig procent toegenomen. Daarentegen is het voor EBS nog een pittige klus om het rooster qua chauffeurs rond te krijgen. "We zoeken nog tientallen nieuwe collega's", aldus concessiemanager van EBS Kaj Mook. "Om alle diensten te laten rijden, zetten momenteel iedereen een extra beentje bij. Maar om hun leven straks weer iets relaxter te maken, mogen er nog wel wat chauffeurs bij."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]