Ga naar Content

Flinke tegenvaller Kerstcircus Haarlem: tent onherstelbaar beschadigd door storm Elin

Kerstcircus Haarlem heeft de zoveelste klap te verduren gekregen. De harde windstoten die vannacht over de provincie vlogen hebben de hoofdtent onherstelbaar beschadigd. Het is nu maar afwachten of de nieuwe tent op tijd binnen is, voor de eerste voorstelling begint.

Kerstcircus Haarlem beschadigd - Foto: Kerstcircus Haarlem

Het zit Kerstcircus Haarlem bepaald niet mee. Begin dit jaar hadden bezoekers de schrik flink te pakken na een ongeluk met een acrobaat, en vannacht beschadigde storm Elin de hoofdtent zodanig, dat er een nieuwe tent uit Frankrijk moet worden geleverd.

De woordvoerder van het Haarlemse circus zit dan ook in zak en as, als NH hem spreekt. "De tent is kapot gewaaid", vertelt hij. "Zodanig dat we alles tot op de grond opnieuw moeten afbreken en weer opbouwen." Wat de situatie extra zuur maakt: het circus viert dit jaar het dertigste jubileumjaar.

Spannende situatie

Door de wind is een enorme scheur in het dak van de circustent gekomen. Die even herstellen is geen optie. "Het is echt onherstelbaar beschadigd. We hebben besloten gelijk een nieuwe tent te bestellen, die komt eraan maar het is een heel vervelende tegenslag."

Tekst gaat door onder de foto.

Kerstcircus Haarlem in betere tijden - Foto: Duursma Events Group

Volgens de woordvoerder hebben medewerkers van het circus de hele nacht 'staan knokken' om de tent overeind te houden. "Maar op de een of andere manier kreeg de wind er toch vat op."

Of de tent op tijd in Nederland is wordt nog een kwestie van afwachten. De eerste voorstelling van Kerstcircus Haarlem staat gepland voor 22 december. Een lichtpuntje is er gelukkig wel: de repetities voor de voorstelling gaan door.

Voor nu is het een kwestie van wachten op de gloednieuwe tent. "Het is een spannende situatie", aldus de woordvoerder. "Maar ik wil benadrukken dat de voorstellingen gewoon doorgaan."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]