Ga naar Content

Streep door Kerstcircus Haarlem vanwege coronamaatregelen: "Stel dat de situatie verslechtert"

HAARLEM - Het kerstcircus in Haarlem gaat dit jaar niet door. Dat bevestigt een woordvoerder van Duursma Events Group na berichtgeving bij mediapartner Haarlem105. "Ik wil mijn publiek geen uitgekleed progamma aanbieden", laat producent René Duursma weten. 

Foto: Duursma Events Group

Het kerstcircus in het Reinaldapark stond dit jaar gepland van 18 december tot en met 3 januari. Door de coronamaatregelen werd het aantal tribuneplekken eerder al van 1000  teruggebracht naar 300.  

Dat ook de randevenementen niet kunnen doorgaan, was voor Duursma het breekpunt. "Bij een kerstcircus hoort sfeer en beleving, zoals een kinderboerderij, een foodtruckplein, een meet & greet met de artiesten en een afsluitende lichtjesparade voor de jeugd. Op een gegeven moment bereik je een ondergrens." 

'Rug tegen de muur'

Ook de onduidelijkheid over verdere verspreiding van het coronavirus is een argument om het kerstcircus dit jaar te schrappen. "Stel dat de situatie in december verslechtert, onze tenten opgebouwd staan en de artiesten zijn gearriveerd. Dan staan we bij nog verdergaande beperkingen met de rug tegen de muur en hebben we kosten gemaakt die niet meer terug te verdienen zijn."

Alle ruim 150 voorstellingen van kerstshows in Haarlem, Dordrecht, Enschede en Heerhugowaard zijn afgelast. De paar duizend kaarten die al zijn verkocht worden terugbetaald, laat Duursma Events Grouw in een persbericht weten. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]