Ga naar Content

Knetterende stopcontacten geen punt voor H'meerse boeren op verlichte trekkers

In de stromende regen reden Haarlemmermeerse boeren gisteravond voor de vijfde keer met feestelijk verlichte trekkers door de gemeente. "Her en der knetteren de stopcontacten een beetje, dus we hebben ze even omgedraaid."

Verlichte trekkertocht in de stromende regen - NH Nieuws

De tocht trekt ieder jaar weer meer deelnemers en zelfs bakken met regen waren geen reden om thuis te blijven. "Gelukkig zitten wij droog. Er zijn er ook een paar zonder cabine, die zullen het wat zwaarder hebben", vertelt deelnemer Mika gisteravond tegen NH-verslaggever Celine Sulsters. 

"Voor iedereen die met dit grauwe weer thuiszit maken we er toch een feestje van" 

Deelnemer Derek

Opvallend veel jonge kerels rijden vandaag mee. Deelnemer Derek legt uit waarom: "Iedereen is erbij en het is ook leuk voor de inwoners. Voor iedereen die met dit grauwe weer thuiszit maken we er toch een feestje van." 

De organisatie heeft dan ook goed uitgedacht welke plekken de verlichte trekkers in Beinsdorp, Lisserbroek, Abbenes, Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Vijfhuizen, Cruquius en Zwaanshoek aan zullen doen. "We gaan bijvoorbeeld langs verzorgingshuizen", vertelt organisator Niels Könst van AJK Haarlemmermeer.

'Boeren steunen'

"We zijn begonnen na de boerenprotesten om iets positiefs te laten zien", legt hij uit. "In de coronaperiode merkten we dat we een glimlach op het gezicht van mensen toveren als we langsrijden."

Het bezoekje van de boeren wordt inderdaad gewaardeerd blijkt uit de vele Haarlemmermeerders die met paraplu's langs de kant staan. "De boeren hebben dit jaar weer hard gewerkt en zo laten we zien dat we ze steunen", zegt een van hen.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]