Wéér succes voor zwemster Kira Toussaint op EK; goud op 100 meter rugslag

Kira Toussaint heeft opnieuw goud gepakt op de Europese kampioenschappen kortebaan in het Roemeense Otopeni. De zwemster uit Assendelft zette een tijd van 55,88 seconden op de 100 meter rugslag. De Britse Medi Harris werd tweede in 56,81, voor de Française Mary-Ambre Moluh (57,10).

Kira Toussaint - Foto: Orange Pictures

Een dag eerder was het ook al raak voor Toussaint. Ze pakte toen goud op de 50 meter rugslag. Ze heeft nu bij de laatste drie EK's kortebaan zowel de 50 meter als 100 meter rugslag op haar naam geschreven. Op de 200 meter rug had ze minder succes, aangezien ze buiten het podium eindigde.

Zenuwachtig én zelfverzekerd

Toussaint gaf toe dat ze best zenuwachtig was geweest, maar ook zelfverzekerd. "Ik wist dat ik het in me had harder te zwemmen dan in de halve finale", zei ze. Toussaint was de snelste in haar halve finale, maar er waren er drie sneller in de andere halve finale. "Het raceplan was om hard weg te gaan, omdat er goede zwemmers in de finale zaten. Op snelheid kan ik het dan wel winnen en dat is denk ik goed gelukt."

De zwemster zei na haar titel van vrijdag dat ze nog niet helemaal klaar was. "Toen was de missie voor dit deel van het seizoen half voltooid, vandaag is het helemaal voltooid. Ik ben er heel blij mee."

De EK zwemmen korte baan duurt nog tot en met zondag.