Ga naar Content

Weer problemen op Schiphol: 117 vluchten geannuleerd vanwege slecht weer

Van en naar Schiphol zijn vrijdag 117 vluchten geannuleerd, meldt een woordvoerder van de luchthaven tegenover persbureau ANP. Dat is volgens de woordvoerder het gevolg van slechte weersomstandigheden en vluchten die donderdag vanwege dichte mist uitvielen en vertraging opliepen. Het is de tweede dag op rij dat er tientallen vluchten uitvallen.

Foto: ANP

Zo'n veertig van de geannuleerde vluchten vrijdag zijn van KLM, aldus een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij tegen het ANP. Ongeveer twintig retourvluchten van deze veertig zijn vluchten die van en naar Europese bestemmingen zouden vliegen. 

Groot ongemak voor passagiers

"Dit brengt groot ongemak mee voor onze passagiers. We zijn druk bezig om de passagiers om te boeken op de eerstvolgende vlucht met beschikbare ruimte", aldus de woordvoerder. Het is niet bekend om hoeveel passagiers het gaat.

Ook van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zijn enkele vluchten van en naar Schiphol geannuleerd, staat op de website van de luchthaven. Daar is ook te lezen dat veel vluchten vertraging hebben. Het is niet zeker of die beperkingen allemaal te maken hebben met het slechte weer op Schiphol.

Tweede dag op rij

Er werden gisteren ook al tientallen vluchten vanaf Schiphol geannuleerd vanwege dichte mist en lage temperaturen. Andere vluchten liepen toen volgens de woordvoerder van de luchthaven vertraging op en dat zorgt er ook vrijdag nog voor dat sommige toestellen niet kunnen vertrekken. "Piloten en cabinepersoneel mogen niet vliegen omdat zij zich aan de wettelijke rusttijden moeten houden", legt hij uit.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.