Ga naar Content

Komend weekend en volgende week minder treinen rondom Schiphol

Treinreizigers moeten komend weekend en van 13 tot en met 19 december rekening houden met minder treinen rondom Schiphol. Op het station wordt dan opnieuw aan het spoor rondom de luchthaven gewerkt.

Foto: Jos van Zetten

Er rijden komende zaterdag tot maandagochtend 5.00 uur geen treinen tussen Schiphol en de stations Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid en RAI. In plaats daarvan worden er bussen ingezet. Ook is het in sommige metro's mogelijk om in te checken met een NS-vervoersbewijs. 

Extra overstappen

ProRail werkt ook van volgende week woensdag tot en met 19 december aan het spoor in de Schipholtunnel. Op het perron worden ook de opgangen vernieuwd. Op een aantal sporen kunnen hierdoor geen treinen rijden, waardoor de dienstregeling van en naar de luchthaven wordt aangepast.

 Tot 2028 vinden regelmatig werkzaamheden plaats rondom Schiphol Airport omdat ProRail het hele spoor in de Schipholtunnel vervangt. Hierdoor rijden minder treinen en zijn zij drukker dan normaal. Ook kan dit betekenen dat reizigers langer over hun reis doen door extra overstappen. 

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook