Ga naar Content

Toch onderhoud aan de Kooybrug, ondanks uitgestelde grootschalige werkzaamheden

Hoewel de aangekondigde werkzaamheden aan de Kooybrug in Den Helder zijn uitgesteld, wordt er nu toch aan de brug gewerkt. Het gaat echter om klein onderhoud, zoals vervanging van kleine onderdelen en van de remmingswerken. De eerder genoemde grote werkzaamheden worden mogelijk pas over een jaar uitgevoerd.

Foto: NH / Jurgen van den Bos

Rijkswaterstaat is al een paar weken aan de Kooybrug bezig. Zo werd al de graffiti van de brug gehaald, werd betonschade gerepareerd en zijn onder andere de toegangsdeuren vervangen.

De komende maanden worden onder andere de wachtplaatsvoorzieningen voor scheepvaart en remmingswerken van de brug vervangen. Ook worden wat kleine onderdelen van de brug vervangen, zoals de leuningen.

Scheepvaart

Volgens Rijkswaterstaat heeft het verkeer en de scheepvaart niet tot nauwelijks last van de werkzaamheden. Wel moeten schepen die hoger dan 8,3 meter zijn 24 uur van tevoren aangeven dat ze onder de brug door willen varen. Dan wordt handmatig de brug geopend.

Tekst gaat verder onder de video.

Werkzaamheden Kooybrug - NH Nieuws

Ook zijn er van 11 tot en met 13 december en in februari enkele zogeheten 'verkeersstops', waarbij het verkeer zo'n twee keer per dag maximaal een kwartier stil moet staan. Het langsrijdend verkeer wordt hiervoor gewaarschuwd door middel van borden langs de weg.

Eind oktober werden de zwaar bekritiseerde grote renovatiewerkzaamheden aan de Kooybrug op het laatste moment uitgesteld. Wanneer die alsnog gaan beginnen, is nog niet bekend. Volgens het Noordhollands Dagblad kan het mogelijk nog wel een jaar gaan duren.

Foto: NH / Jurgen van den Bos

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]