Ga naar Content

Veel emoties na het zien ravage Zaanse explosie

Bij daglicht wordt de omvang van de ravage bij de woningen aan de Govert het Hoenstraat in Zaandam pas echt duidelijk. Vermoedelijk explodeerde de boel door gasflessen die in de schuur stonden. De buurman is afgevoerd naar het ziekenhuis, meerdere woningen zijn onbewoonbaar en de buren zijn begonnen met opruimen.

Explosie in Zaandam - NH Nieuws

In het schuurtje van de buurman zou een gasfles zijn ontploft, vertelt Silvia. Dat zorgde voor een enorme knal. Ook de politie vermoedt dat de explosie komt door het verkeerd gebruiken van gasflessen en gaat niet uit van kwade opzet. 

Het is onwijs schrikken, vertelt een zichtbaar aangegrepen Silvia aan onze verslaggever. Ze kan het zelf nog maar moeilijk geloven. "Gister zag ik nog niet dat het zo heftig was."

Ondertussen moeten de buren puinruimen en vragen ze zich hardop af waar ze vanavond moeten slapen. Sommigen hopen vanavond terug te keren naar hun woning, anderen hebben hun hoop gericht op de woningbouwvereniging. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.